Tartalomjegyzék
A káposztasaláták számos módon variálhatók, gazdagíthatók, nincs ez másként az almás káposztasaláta esetében sem. A saláták éppen ezért nagyon népszerűek. Frissességük, egészséges összetevőik és az ízek sokfélesége teszi őket kedvelt választássá minden évszakban. A friss káposzta nyár végétől, ősztől fellelhető a piacok, üzletek polcain. Savanyú káposzta egész évben elérhető. Mindkét változatból zamatos, ízletes saláták készíthetők számos variációban. A majonézes almás káposztasaláta önmagában is nagyon finom, de remek kiegészítője húsoknak, sajtoknak, halaknak egyaránt.
Majonézes almás káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta (lehet keverni fele lila-, fele zöld káposztával)
- 1 evőkanál vaj
- 2 db alma
- 2 fej vöröshagyma vagy lilahagyma
- 5 dl húsleves alaplé
- 1 db babérlevél
- 10 evőkanál majonéz
- 10 evőkanál natúr joghurt
- 1 teáskanál só
- só és bors ízlés szerint
Az almás káposztasaláta elkészítése lépésről-lépésre:
- Vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le a káposztát, majd sózzuk be és tegyük félre.
- Hámozzuk meg és reszeljük le vagy vékonyra szeleteljük fel a sárgarépát.
- A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra.
- A vajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben és pároljuk rajta üvegesre a hagymát.
- Majd adjuk hozzá a levétől kinyomkodott káposztát, pirítsuk néhány percig, azután szórjuk meg borssal, tegyük hozzá a babérlevelet és borókabogyót.
- Engedjük fel az alaplével és közepes lángon, fedővel lefedve pároljuk 20 percig.
- Közben hámozzuk meg az almákat, daraboljuk fel tetszés szerint és adjuk hozzá a káposztához ezt is.
- Addig pároljuk amíg a leve el nem fő.
- Majd hagyjuk kihűlni, vegyük ki bele a babérlevelet és a borókabogyókat.
- Közben a majonézt keverjük el a joghurttal és a kihűlt almás káposztával keverjük össze.
- Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még utána.
- Tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez