Almás savanyú káposzta

Az almás savanyú káposzta egy rendkívül ízletes, finom étel, mely akár önmagában, de húsok mellé köretként is kitűnő választás. Legyen az malacsült, vagy disznótoros kolbász, hurka minden mellett megállja a helyét. Ráadásul az alma és a savanyú káposzta is igen egészséges étel.

Almás savanyú káposzta recept

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 db alma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2-3 db egész babérlevél
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A párolt savanyú káposzta almával így készül:

  1. A savanyú káposztát hideg vízben kell kis ideig áztatni, majd alaposan kiöblíteni, kinyomkodni a víztől. Érdemes kisebb darabokra is vagdosni.
  2. A hagymát, fokhagymát meg kell pucolni és apró darabokra vágni.
  3. Az almákat meg kell mosni és kockákra vágni.
  4. A zsírt fel kell forrósítani és rá kell dobni az apróra vágott hagymát, ezzel kell kicsit pirítani.
  5. Majd az alma darabokat is hozzá lehet adni, melyet megszórunk a cukorral.
  6. Alaposan összekeverjük és elkezdjük párolni úgy, hogy a kinyomkodott savanyú káposztát apránként hozzáadjuk.
  7. Ezzel további 10 percig pároljuk, dinszteljük.
  8. Majd a fűszereket az apróra vágott fokhagymával hozzáadjuk, felöntjük vízzel, lefedve kb. 60 percig pároljuk.

Ha elkészült akár melegen, akár hidegen kínálható sült-, grillezett húsok, fasírtok vagy rántott húsok mellé, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

error: Védett tartalom