Tartalomjegyzék
Az almás savanyú káposzta egy rendkívül ízletes, finom étel, mely akár önmagában, de húsok mellé köretként is kitűnő választás. Legyen az malacsült, vagy disznótoros kolbász, hurka minden mellett megállja a helyét. Ráadásul az alma és a savanyú káposzta is igen egészséges étel.
Almás savanyú káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 db alma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2-3 db egész babérlevél
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A párolt savanyú káposzta almával így készül:
- A savanyú káposztát hideg vízben kell kis ideig áztatni, majd alaposan kiöblíteni, kinyomkodni a víztől. Érdemes kisebb darabokra is vagdosni.
- A hagymát, fokhagymát meg kell pucolni és apró darabokra vágni.
- Az almákat meg kell mosni és kockákra vágni.
- A zsírt fel kell forrósítani és rá kell dobni az apróra vágott hagymát, ezzel kell kicsit pirítani.
- Majd az alma darabokat is hozzá lehet adni, melyet megszórunk a cukorral.
- Alaposan összekeverjük és elkezdjük párolni úgy, hogy a kinyomkodott savanyú káposztát apránként hozzáadjuk.
- Ezzel további 10 percig pároljuk, dinszteljük.
- Majd a fűszereket az apróra vágott fokhagymával hozzáadjuk, felöntjük vízzel, lefedve kb. 60 percig pároljuk.
Ha elkészült akár melegen, akár hidegen kínálható sült-, grillezett húsok, fasírtok vagy rántott húsok mellé, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta