Tartalomjegyzék
Az amerikai káposztasaláta – vagy más néven coleslaw – az utóbbi idők egyik legnépszerűbb salátája. Nemcsak gyorséttermekben kérhetjük, hanem nagyon egyszerűen mi magunk is elkészíthetjük. Rendkívül vitamindús, egészséges saláta, mely önmagában, köretként, de savanyúságként is fogyasztható. Akár gazdagítható mindenféle hozzávalóval, így akár egy könnyű ebéd vagy vacsora is készülhet belőle. A káposzta pedig rendkívül sok vitamint tartalmaz, így télen érdemes minél többször fogyasztani. De persze egész évben bármikor elkészíthetjük.
Coleslaw – amerikai káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 0,5 fej lila káposzta
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A szószhoz:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- cukor – ízlés szerint
- 1 teáskanál frissen facsart citrom leve
- evőkanál majonéz
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A coleslaw elkészítése lépésről – lépésre:
- Először pucoljuk meg a sárgarépát és a hagymát.
- Majd mossuk meg őket és a káposztát is.
- Itassuk fel róluk a nedvességet.
- Majd egy nagyobb tálba a káposztát, sárgarépát és hagymát is reszeljük le vagy vágjuk össze vékony csíkokra.
- Az egészet alaposan keverjük össze és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tegyük félre.
- Ezután egy másik tálba tegyük bele a majonézt és a tejfölt, keverjük össze.
- Adjuk hozzá a mustárt, a citromlevet, és fűszerezzük sóval, borssal és a cukorral ízlés szerint.
- Öntsük a kész mártást a zöldségekre, óvatosan keverjük össze és tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
Grillezett húsok, halak, sajtok, rántott ételek mellé is kiváló választás. Jó étvágyat hozzá!
Amerikai káposzta saláta ( coleslaw ) ahogy én készítem 🙂 ropogós, friss, OLCSÓ, ízbomba 🙂
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez