Csirkecomb káposztaágyon

A csirkecomb káposztaágyon egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, mely alig igényel előkészületet és szinte mindent a sütő végez, nekünk nem sok dolgunk van vele. Többek között ezért is szeretjük nagyon ezt készíteni és azért is, mert ezzel megvan a hús és a köret is, nincs sok teendő. Ráadásul a savanyú káposzta igazán egészséges rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetünkre is.

Csirkecomb káposztaágyon recept

Hozzávalók:

Csirkecomb káposztaágyon elkészítése

  1. A savanyú káposztát kevés hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk kicsit a víztől és apróra vágjuk.
  2. A csirkecombokat alaposan meg kell mosni és sózni, borsozni. Lehet készíteni hozzá fűszerkeveréket is.
  3. Ehhez össze kell keverni egy evőkanál őrölt pirospaprikát, egy-két teáskanál sót, borsot, őrölt köményt és két gerezd áttört fokhagymát.
  4. A fűszerkeverékkel be kell kenni a csirkecombokat.
  5. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
  6. Egy serpenyőben fel kell hevíteni kevés olajat és az apróra vágott hagymát üvegesre párolni rajta.
  7. A tűzről levéve bele kell keverni az őrölt paprikát, majd a kinyomkodott savanyú káposztával össze kell keverni és egy tűzálló tepsibe kell teríteni. A káposzta levéből esetleg lehet locsolni keveset alá, ha nagyon kinyomkodtuk volna a víztől, nehogy leégjen sütés közben.
  8. Majd fűszerezzük igény szerint.
  9. A fűszeres csirkecombokat bőrös felükkel lefelé rá kell fektetni a savanyú káposzta ágyra és kicsit meg kell locsolni olajjal.
  10. Alufóliával le kell fedni és 200 fokos sütőben minimum egy óráig kell sütni.
  11. Akkor a combokat át kell fordítani a másik oldalukra és fólia nélkül még addig sütni, amíg szép aranybarnára, ropogósra nem sülnek.

Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé tejfölt is. Rendkívül ízletes egytálétel egyszerűen, gyorsan.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Címlap kép: Káposztás csirke (forrás: https://zituskorcsok.blogspot.com/2012/06/sult-csirkecomb-savanyu-kaposzta-agyon.html)

Vissza a kategória cikkeihez