Tartalomjegyzék
A csülök savanyú káposztával krumplival egy rendkívül kalóriadús étel, de olyan finom, hogy nem éri meg kihagyni! Ráadásul nagyon egyszerűem, gyorsan elkészíthető, de vigyázat! Hozzá lehet szokni! J
Ráadásul a savanyú káposzta hatása a szerveztre igazán jótékony, ezért érdemes a mindennapi étkezések közé beilleszteni.
Csülök savanyú káposztával krumplival recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 2 db füstölt csülök (kb. 1,5-2 kg)
- 10 db közepes burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány kanál sertészsír
- 4 db babérlevél
- fél tk majoránna
- só – ízlés szerint
- 10 szem egész bors
Csülök savanyú káposztával krumplival elkészítése
- A savanyú káposztát kevés hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk kicsit a víztől és apróra vágjuk.
- A krumplikat alaposan megmossuk nagyobb darabokra vágjuk őket, sózzuk, borsozzuk.
- A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben fel kell hevíteni kevés sertészsírt és az apróra vágott hagymát üvegesre párolni rajta.
- A tűzről levéve hozzá kell keverni a kinyomkodott savanyú káposztát és össze kell keverni.
- Majd fűszerezni.
- Egy kizsírozott tűzálló tepsibe kell teríteni először a nagyobb darabokra vágott krumplikat, majd a káposztát és arra megy a nagyobb darabokra összevágott csülök.
- Esteleg lehet mellé tenni még egy egészben hagyott kisebb hagymát.
- Alufóliával le kell fedni és 180 fokos sütőben minimum egy óráig kell sütni.
- Ha a csülök már megpuhult fólia nélkül csak pirítani kell rajta még egyet és ki lehet venni.
- Ha a káposzta és krumpli még nem pirult meg, akkor addig vissza lehet tenni még aranybarna nem lesz a krumpli is.
Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé tejfölt is. Rendkívül ízletes egytálétel egyszerűen, gyorsan.
Káposztás Csülök:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez