Csülök savanyú káposztával krumplival

A csülök savanyú káposztával krumplival egy rendkívül kalóriadús étel, de olyan finom, hogy nem éri meg kihagyni! Ráadásul nagyon egyszerűem, gyorsan elkészíthető, de vigyázat! Hozzá lehet szokni! J

Ráadásul a savanyú káposzta hatása a szerveztre igazán jótékony, ezért érdemes a mindennapi étkezések közé beilleszteni.

Csülök savanyú káposztával krumplival recept

Hozzávalók:

Csülök savanyú káposztával krumplival elkészítése

  1. A savanyú káposztát kevés hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk kicsit a víztől és apróra vágjuk.
  2. A krumplikat alaposan megmossuk nagyobb darabokra vágjuk őket, sózzuk, borsozzuk.
  3. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben fel kell hevíteni kevés sertészsírt és az apróra vágott hagymát üvegesre párolni rajta.
  5. A tűzről levéve hozzá kell keverni a kinyomkodott savanyú káposztát és össze kell keverni.
  6. Majd fűszerezni.
  7. Egy kizsírozott tűzálló tepsibe kell teríteni először a nagyobb darabokra vágott krumplikat, majd a káposztát és arra megy a nagyobb darabokra összevágott csülök.
  8. Esteleg lehet mellé tenni még egy egészben hagyott kisebb hagymát.
  9. Alufóliával le kell fedni és 180 fokos sütőben minimum egy óráig kell sütni.
  10. Ha a csülök már megpuhult fólia nélkül csak pirítani kell rajta még egyet és ki lehet venni.
  11. Ha a káposzta és krumpli még nem pirult meg, akkor addig vissza lehet tenni még aranybarna nem lesz a krumpli is.

Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé tejfölt is. Rendkívül ízletes egytálétel egyszerűen, gyorsan.

Káposztás Csülök:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom