Tartalomjegyzék
A dinsztelt savanyú káposzta remek köret, ha már unnánk a rizs, krumpli, tészta hármasát. De akár önmagában is nagyon finom. Többféle módon ízesíthető, fűszerezhető kinek-kinek egyéni ízlése szerint. Egy kicsit olyan, mint a kovászos uborka, az összetevők megegyeznek az ízek mégis nagyon sokfélék.
Ezért is nagyon jó, de azért is, mert nagyon egyszerűen elkészíthető. A savanyú káposzta házilag is készíthető hozzá, de a piacokon is nagyon finoman savanyított káposztákat lehet már kapni, főleg, ha a vecsési savanyú káposztát kapunk.
Dinsztelt savanyú káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 80 dkg savanyú káposzta
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 nagyobb ek kristálycukor
- őrölt köménymag – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- kb. 0,5 – 1 dl víz
Párolt káposzta savanyú káposztából – elkészítése
- A savanyú káposztát kevés hideg vízben kicsit ki kell áztatni.
- Addig a hagymát meg tudjuk pucolni és apróra kockákra vágni.
- A káposztát ki kell nyomkodni a víztől.
- A hagymát kevés olajon egy nagyobb edényben feltesszük pirítani, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal tovább karamellizáljuk, pirítjuk.
- Az alaposan kinyomkodott savanyú káposztát hozzáadjuk a hagymás cukorhoz és elkeverjük.
- Fűszerezzük ízlés szerint a köménymaggal, borssal esetleg sóval is.
- Ezután alaposan összekeverjük és lefedve pároljuk.
- Időnként megkeverve 20-30 percig főzzük, pároljuk.
- Figyelni kell rá, hogy ne égjen le, ha szükséges kis vizet esetleg alá lehet önteni.
Aki csípősebben szereti ízesítheti még chili paprikával is és a cukor is elhagyható (vagy akár több is kerülhet bele). Tényleg minden csak egyéni ízesítés kérdése.
Olajos káposzta (savanyú káposztából):
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez