Dinsztelt savanyú káposzta

A dinsztelt savanyú káposzta remek köret, ha már unnánk a rizs, krumpli, tészta hármasát. De akár önmagában is nagyon finom. Többféle módon ízesíthető, fűszerezhető kinek-kinek egyéni ízlése szerint. Egy kicsit olyan, mint a kovászos uborka, az összetevők megegyeznek az ízek mégis nagyon sokfélék.

Ezért is nagyon jó, de azért is, mert nagyon egyszerűen elkészíthető. A savanyú káposzta házilag is készíthető hozzá, de a piacokon is nagyon finoman savanyított káposztákat lehet már kapni, főleg, ha a vecsési savanyú káposztát kapunk.

Dinsztelt savanyú káposzta recept

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 nagyobb ek kristálycukor
  • őrölt köménymag – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • kb. 0,5 – 1 dl víz

Párolt káposzta savanyú káposztából – elkészítése

  1. A savanyú káposztát kevés hideg vízben kicsit ki kell áztatni.
  2. Addig a hagymát meg tudjuk pucolni és apróra kockákra vágni.
  3. A káposztát ki kell nyomkodni a víztől.
  4. A hagymát kevés olajon egy nagyobb edényben feltesszük pirítani, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal tovább karamellizáljuk, pirítjuk.
  5. Az alaposan kinyomkodott savanyú káposztát hozzáadjuk a hagymás cukorhoz és elkeverjük.
  6. Fűszerezzük ízlés szerint a köménymaggal, borssal esetleg sóval is.
  7. Ezután alaposan összekeverjük és lefedve pároljuk.
  8. Időnként megkeverve 20-30 percig főzzük, pároljuk.
  9. Figyelni kell rá, hogy ne égjen le, ha szükséges kis vizet esetleg alá lehet önteni.

Aki csípősebben szereti ízesítheti még chili paprikával is és a cukor is elhagyható (vagy akár több is kerülhet bele). Tényleg minden csak egyéni ízesítés kérdése.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez