Tartalomjegyzék
A disznótoros, savanyú káposztával az igazi, anélkül szinte elképzelhetetlen. Az őszi-téli időszak egyik legnépszerűbb, kihagyhatatlan étele, nem véllenül!
Ráadásul a savanyú káposzta hatása a szerveztre igazán jótékony, ezért érdemes a mindennapi étkezések közé beilleszteni. A leve is rendkívül egészséges!
Savanyú káposzta kolbásszal, hurkával egyéb finomságokkal
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 szál májas hurka
- 1 szál véres hurka
- 1- 2 szál sütnivaló kolbász
- 1 nagyobb fej lilahagyma vagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek sertészsír
- őrölt fűszerkömény – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
Disznótoros savanyú káposztával – elkészítése
- A savanyú káposztát kevés hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk kicsit a víztől és apróra vágjuk.
- A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk.
- Egy tepsi alját ki kell kenni egy kanál sertészsírral és az alján egyenletesen el kell oszlatni a savanyú káposztát.
- Meg kell fűszerezni ízlés szerint, és a felkarikázott hagymát, valamint megpucolt egészben hagyott fokhagyma gerezdeket is rá kell helyezni.
- Kicsit vizet lehet alá önteni, nehogy leégjen sütés közben, de ha a kolbászból, hurkákból megfelelő mennyiségű lé kifolyik az is elég kehet.
- Majd a hurkákat és a kolbászokat (esetleg egyéb más fűszerezett sertéshúst, oldalast) el kell fektetni a káposzta tetején.
- Érdemes kicsit megszurkálni a hurkákat, kolbászokat, hogy sütés közben ne durranjanak ki.
- Hideg sütőbe tesszük és 200 fokon kb. háromnegyed – egy óra alatt készre sütjük. Ha nem pirulna meg ennyi idő alatt, akkor még tovább kell sütni.
Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé hagymás tört burgonyát, de friss házi kenyérrel is rendkívüli. Jó étvágyat hozzá!
Disznótoros káposzta – Az én alapszakácskönyvem:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez