Tartalomjegyzék
A káposztasaláták nagyon népszerűek, nincs ez másként az esetes káposztasaláta esetében sem. Számos módon variálhatók, fűszerezhetők, így egyszerűen megunhatatlanok. Készülhetnek édes-, vagy savanyú káposztából, ecetesen vagy majonézesen. Ez a hagyományos köményes, ecetes saláta az egyik legismertebb elkészítési módja a káposztasalátáknak. Egyszerűen, gyorsan összeállítható, csak a káposzta gyalulása vagy reszelése visz el valamennyivel több időt. Remek kiegészítője húsoknak, halaknak, sajtoknak egyaránt. Kínálhatjuk sült vagy rántott ételek mellé.
Egyszerű köményes ecetes káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 1,5 dl víz
- 0,4 dl ecet
- 2 ek cukor
- 1 tk köménymag
- 2 tk só
Az egyszerű köményes káposztasaláta elkészítési lépései:
- Először vágjuk vékony csíkokra vagy nagylyukú reszelőn reszeljük le a káposztát, majd tegyük egy nagyobb tálba.
- Szórjuk rá a sót, keverjük el és hagyjuk állni.
- Közben a köménymagot száraz, forró serpenyőben kicsit pirítsuk meg, így jobban élvezhető aromája lesz.
- Adjuk hozzá a káposztához és ezzel is keverjük el.
- A vizet kicsit melegítsük fel, hogy a cukrot fel tudjuk benne oldani.
- Öntsük a káposztára, ízesítsük az ecettel is és alaposan keverjük össze.
- Végül tegyük hűtőszekrénybe legalább egy fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
TIPP:
- Petrezselyemlevéllel a tetején tálaljuk.
- Télire is készíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
A káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során. Készíthetjük őket klasszikus vagy kreatív módon, és a friss, ropogós ízek mindig örömöt okoznak. Emellett az egészségügyi előnyök is nagyszerű okot szolgáltatnak a rendszeres fogyasztásukra. Tehát bátran merüljünk el a káposztasaláták világában, és fedezzük fel saját kedvenc verzióinkat!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez