Ecetes káposztasaláta

A káposztasaláták nagyon népszerűek, nincs ez másként az esetes káposztasaláta esetében sem. Számos módon variálhatók, fűszerezhetők, így egyszerűen megunhatatlanok. Készülhetnek édes-, vagy savanyú káposztából, ecetesen vagy majonézesen. Ez a hagyományos köményes, ecetes saláta az egyik legismertebb elkészítési módja a káposztasalátáknak. Egyszerűen, gyorsan összeállítható, csak a káposzta gyalulása vagy reszelése visz el valamennyivel több időt. Remek kiegészítője húsoknak, halaknak, sajtoknak egyaránt. Kínálhatjuk sült vagy rántott ételek mellé.

Egyszerű köményes ecetes káposztasaláta recept

Hozzávalók:

  • 0,5 fej káposzta
  • 1,5 dl víz
  • 0,4 dl ecet
  • 2 ek cukor
  • 1 tk köménymag
  • 2 tk só

Az egyszerű köményes káposztasaláta elkészítési lépései:

  1. Először vágjuk vékony csíkokra vagy nagylyukú reszelőn reszeljük le a káposztát, majd tegyük egy nagyobb tálba.
  2. Szórjuk rá a sót, keverjük el és hagyjuk állni.
  3. Közben a köménymagot száraz, forró serpenyőben kicsit pirítsuk meg, így jobban élvezhető aromája lesz.
  4. Adjuk hozzá a káposztához és ezzel is keverjük el.
  5. A vizet kicsit melegítsük fel, hogy a cukrot fel tudjuk benne oldani.
  6. Öntsük a káposztára, ízesítsük az ecettel is és alaposan keverjük össze.
  7. Végül tegyük hűtőszekrénybe legalább egy fél órára, hogy összeérjenek az ízek.

TIPP:

Jó étvágyat hozzá!

A káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során. Készíthetjük őket klasszikus vagy kreatív módon, és a friss, ropogós ízek mindig örömöt okoznak. Emellett az egészségügyi előnyök is nagyszerű okot szolgáltatnak a rendszeres fogyasztásukra. Tehát bátran merüljünk el a káposztasaláták világában, és fedezzük fel saját kedvenc verzióinkat!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom