Joghurtos káposztasaláta

A káposztasaláták számos módon variálhatók, gazdagíthatók, nincs ez másként a joghurtos káposztasaláta esetében. Frissességük, egészséges összetevőik és az ízek sokfélesége teszi őket kedvelt választássá minden évszakban. A friss káposzta nyár végétől, ősztől fellelhető a piacok, üzletek polcain. Savanyú káposzta egész évben elérhető. Mindkét változatból zamatos, ízletes saláták készíthetők számos variációban. A joghurtos káposztasaláta önmagában is nagyon finom, de remek kiegészítője húsoknak, sajtoknak, halaknak egyaránt.

Egyszerű joghurtos káposztasaláta recept

Hozzávalók:

Hozzávalók az öntethez:

  • 5 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • ½ teáskanál tormakrém – akár ecetes is
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz vagy cukor
  • só, bors, őrölt kömény ízlés szerint

A joghurtos káposztasaláta elkészítési lépései:

  1. Vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le a káposztát, majd sózzuk be és tegyük félre.
  2. Hámozzuk meg és reszeljük le vagy vékonyra szeleteljük fel a sárgarépát.
  3. A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
  4. Az öntethez keverjük össze a joghurtot, majonézt, mustárt és a tormát egy nagyobb tálban.
  5. Majd szórjuk meg a cukorral vagy keverjük hozzá a mézet és az ízlés szerinti fűszereket is.
  6. Alaposan dolgozzuk össze.
  7. A káposztából nyomkodjuk ki a levet, keverjük hozzá a sárgarépát és a hagymát.
  8. Majd az egészet forgassuk bele az öntetbe.
  9. Alaposan keverjük el, hogy minden zöldséget érjen a joghurtos öntet.
  10. Tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.

TIPP:

Jó étvágyat hozzá!

A káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során. Készíthetjük őket klasszikus vagy kreatív módon, és a friss, ropogós ízek mindig örömöt okoznak. Emellett az egészségügyi előnyök is nagyszerű okot szolgáltatnak a rendszeres fogyasztásukra. Tehát bátran merüljünk el a káposztasaláták világában, és fedezzük fel saját kedvenc verzióinkat!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom