Tartalomjegyzék
A kacsa savanyú káposztával egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető egytálétel. Mivel a kacsa és a káposzta sem túl kalóriadús, még a bevitt kalóriák mennyisége miatt sem kell különösebben aggódnunk. Egy adag kacsa comb párolt lilakáposztával csak 500 kalória, így érdemes fogyasztani belőle akkor is, ha vigyáznánk a vonalainkra. Természetesen, ha krumplival, szalonnával tovább gazdagítjuk, akkor már jelentősebb kalória bevitellel kell számolni. Azonban a savanyú káposzta hatása rendkívüli a szervezet számára, hiszen sok vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes az őszi szezonban rendszeresen fogyasztani belőle.
Kacsa savanyú káposztával recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 4 kacsa comb
- 1 kg krumpli
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
- 20 dkg füstölt szalonna
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
Kacsa savanyú káposztával elkészítése
- A savanyú káposztát kevés hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk a víztől és apróra vágjuk.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk (akár uborka reszelőn is karikázható.
- A kacsa combokat átmossuk, majd besózzuk.
- A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk.
- Egy tepsi aljára tesszük a felcsíkozott szalonnát.
- Rátesszük a szükség szerint átmosott, kinyomkodott savanyú káposztát. Fűszerezzük.
- Erre halmozzuk a vékonyan felkarikázott burgonyát. Fűszerezzük.
- Majd a besózott kacsa combokat is rátesszük a krumpli karikákra.
- Az egészet befedjük a szeletelt baconnal.
- Alufóliával lefedjük és legalább 50 percig sütjük közepesnél kicsit magasabb lángon.
- Majd levesszük az alufóliát és addig sütjük még, ameddig minden szépen megpirul.
Ezzel az étellel a hús, a köret és a savanyúság is elkészíthető egyben. Tejfölt kínálhatunk hozzá igény szerint. A káposztát fűszerezhetjük babérlevéllel vagy köménymaggal is. Remek egytálétel, mely önmagában is igazán kalóriadús, laktató. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez