Kínai káposztasaláta

A kínai káposztasaláta nagyon népszerű és ahogy a kínai étkezdék sokasodnak egyre keresettebbé válik. Nemcsak itt kaphatjuk meg azt a csípős, ecetes salátát, mi magunk is elkészíthetjük otthon. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és számos étel remek kiegészítője lehet. A káposztasaláták egész évben nagyon keresettek, mivel számos módon variálhatók, gazdagíthatók. A friss káposzta nyár végétől, ősztől fellelhető a piacok, üzletek polcain. Savanyú káposzta egész évben elérhető. Mindkét változatból zamatos, ízletes saláták készíthetők számos variációban.

Csípős kínai káposztasaláta recept

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 evőkanál ecet vagy almaecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz
  • chili por vagy csípős paprikakrém – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint

Az egyszerű kínai káposztasaláta elkészítési lépései:

  1. Vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le a káposztát, majd tegyük egy nagyobb tálba.
  2. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépákat, majd adjuk hozzá a káposztához.
  3. Enyhén sózzuk meg, hogy levet eresszen és hagyjuk kicsit állni.
  4. Addig készítsük el az öntetet.
  5. Ehhez a chilit keverjük alaposan össze a cukorral, ecettel és a vízzel.
  6. A sárgarépás káposztát nyomkodjuk ki a levétől.
  7. Majd öntsük az öntetet a zöldségekre és alaposan keverjük el, hogy mindenhova jusson az íz.
  8. Végül tegyük legalább fél órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.

Ez az édes-savanykás káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során.

Jó étvágyat hozzá!

A káposzta az egyik legfontosabb összetevője a káposztasalátáknak, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Gazdag C-vitaminban, K-vitaminban és rostban, emellett antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges bőrhöz és az immunrendszer erősítéséhez. A káposzta fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és a szívbetegség kockázatának csökkentésében is. Rendszeres fogyasztása a szervezet számára rendkívül jótékony hatásokkal bír. Nincs ez másként a savanyú káposzta esetében sem.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez