Tartalomjegyzék
A kínai káposztasaláta nagyon népszerű és ahogy a kínai étkezdék sokasodnak egyre keresettebbé válik. Nemcsak itt kaphatjuk meg azt a csípős, ecetes salátát, mi magunk is elkészíthetjük otthon. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és számos étel remek kiegészítője lehet. A káposztasaláták egész évben nagyon keresettek, mivel számos módon variálhatók, gazdagíthatók. A friss káposzta nyár végétől, ősztől fellelhető a piacok, üzletek polcain. Savanyú káposzta egész évben elérhető. Mindkét változatból zamatos, ízletes saláták készíthetők számos variációban.
Csípős kínai káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 2 db sárgarépa
- 2 evőkanál ecet vagy almaecet
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
- chili por vagy csípős paprikakrém – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
Az egyszerű kínai káposztasaláta elkészítési lépései:
- Vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le a káposztát, majd tegyük egy nagyobb tálba.
- Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépákat, majd adjuk hozzá a káposztához.
- Enyhén sózzuk meg, hogy levet eresszen és hagyjuk kicsit állni.
- Addig készítsük el az öntetet.
- Ehhez a chilit keverjük alaposan össze a cukorral, ecettel és a vízzel.
- A sárgarépás káposztát nyomkodjuk ki a levétől.
- Majd öntsük az öntetet a zöldségekre és alaposan keverjük el, hogy mindenhova jusson az íz.
- Végül tegyük legalább fél órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
Ez az édes-savanykás káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során.
Jó étvágyat hozzá!
A káposzta az egyik legfontosabb összetevője a káposztasalátáknak, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Gazdag C-vitaminban, K-vitaminban és rostban, emellett antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges bőrhöz és az immunrendszer erősítéséhez. A káposzta fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és a szívbetegség kockázatának csökkentésében is. Rendszeres fogyasztása a szervezet számára rendkívül jótékony hatásokkal bír. Nincs ez másként a savanyú káposzta esetében sem.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez