Tartalomjegyzék
A korhely leves savanyú káposztából készítve igazi másnaposság elleni eledel. Új esztendő sem kezdődhet nélküle, hiszen a savanyú káposztából készült ízletes egytálétel rendkívül jótékonyan hat a másnapos gyomorra. Számos változatban ismert – van, ahol füstölt oldalassal, kolbásszal, de akár húsgombóccal, rizzsel, vagy gombával készül. Érdemes többfélét kipróbálni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ízvilágot.
Korhely leves savanyú káposztából recept
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes nagyságú füstölt csülök
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
Korhely leves elkészítése savanyú káposztából
- A savanyú káposztát hideg vízbe kell kicsit áztatni, majd kinyomkodni a víztől.
- Egy kicsit össze lehet vagdosni a hosszú szálait, könnyebb lesz fogyasztani.
- A csülköt is be kell áztatni néhány órára annyi vízbe, ami ellepi.
- Majd a csülköt fel kell tenni egy liter vízbe főni. Kb. 40 perc szükséges ahhoz, hogy megpuhuljon.
- Ha megfőtt ki kell venni, kicsit hagyni hűlni, majd fel kell kockázni.
- Egy nagyobb edényben olajon üvegesre kell párolni az apró kockákra vágott vöröshagymát.
- Majd meg kell szórni a liszttel és azzal együtt világosbarnára kell pirítani.
- Húzzuk le a tűzről szórjuk meg őrölt piros paprikával, majd keverjük el.
- Engedjük fel a csülök levével, illetve még a savanyú káposzta levével, hogy másfél liternyi legyen.
- Ezután bele kell tenni a felkockázott csülök darabokat és a jól kinyomkodott savanyú káposztát is.
- Bele kell tenni a megpucolt fokhagymát, fűszerezni kell borssal, igény szerint sóval és addig kell főzni, amíg a káposzta meg nem puhul.
Tejföllel és friss kenyérrel is tálalható.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez