Korhely leves savanyú káposztából

A korhely leves savanyú káposztából készítve igazi másnaposság elleni eledel. Új esztendő sem kezdődhet nélküle, hiszen a savanyú káposztából készült ízletes egytálétel rendkívül jótékonyan hat a másnapos gyomorra. Számos változatban ismert – van, ahol füstölt oldalassal, kolbásszal, de akár húsgombóccal, rizzsel, vagy gombával készül. Érdemes többfélét kipróbálni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ízvilágot.

Korhely leves savanyú káposztából recept

Hozzávalók:

Korhely leves elkészítése savanyú káposztából

  1. A savanyú káposztát hideg vízbe kell kicsit áztatni, majd kinyomkodni a víztől.
  2. Egy kicsit össze lehet vagdosni a hosszú szálait, könnyebb lesz fogyasztani.
  3. A csülköt is be kell áztatni néhány órára annyi vízbe, ami ellepi.
  4. Majd a csülköt fel kell tenni egy liter vízbe főni. Kb. 40 perc szükséges ahhoz, hogy megpuhuljon.
  5. Ha megfőtt ki kell venni, kicsit hagyni hűlni, majd fel kell kockázni.
  6. Egy nagyobb edényben olajon üvegesre kell párolni az apró kockákra vágott vöröshagymát.
  7. Majd meg kell szórni a liszttel és azzal együtt világosbarnára kell pirítani.
  8. Húzzuk le a tűzről szórjuk meg őrölt piros paprikával, majd keverjük el.
  9. Engedjük fel a csülök levével, illetve még a savanyú káposzta levével, hogy másfél liternyi legyen.
  10. Ezután bele kell tenni a felkockázott csülök darabokat és a jól kinyomkodott savanyú káposztát is.
  11. Bele kell tenni a megpucolt fokhagymát, fűszerezni kell borssal, igény szerint sóval és addig kell főzni, amíg a káposzta meg nem puhul.

Tejföllel és friss kenyérrel tálalható.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez