Tartalomjegyzék
A káposztasaláták számos módon variálhatók, gazdagíthatók, nincs ez másként a majonézes káposztasaláta esetében. Frissességük, egészséges összetevőik és az ízek sokfélesége teszi őket kedvelt választássá minden évszakban. A friss káposzta nyár végétől, ősztől fellelhető a piacok, üzletek polcain. Savanyú káposzta egész évben elérhető. Mindkét változatból zamatos, ízletes saláták készíthetők számos variációban. A majonézes káposztasaláta önmagában is nagyon finom, de remek kiegészítője húsoknak, sajtoknak, halaknak egyaránt.
Egyszerű majonézes káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta (lehet keverni fele lila-, fele zöld káposztával)
- 2 nagy sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma vagy lilahagyma
Hozzávalók az öntethez:
- 10 evőkanál majonéz
- 10 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál méz vagy cukor
- só és bors ízlés szerint
A majonézes káposztasaláta elkészítése lépésről-lépésre:
- Vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le a káposztát, majd sózzuk be és tegyük félre.
- Hámozzuk meg és reszeljük le vagy vékonyra szeleteljük fel a sárgarépát.
- A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
- Az öntethez keverjük össze a majonézt a tejföllel egy nagyobb tálban.
- Majd szórjuk meg a cukorral vagy keverjük hozzá a mézet, a fűszereket és a balzsamecetet is.
- Dolgozzuk össze.
- A káposztából nyomkodjuk ki a levet, keverjük hozzá a sárgarépát és a hagymát.
- Majd az egészet forgassuk bele az öntetbe.
- Alaposan keverjük el, hogy minden zöldséget érjen a majonézes öntet.
- Tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
TIPP:
Jó étvágyat hozzá!
A káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során. Készíthetjük őket klasszikus vagy kreatív módon, és a friss, ropogós ízek mindig örömöt okoznak. Emellett az egészségügyi előnyök is nagyszerű okot szolgáltatnak a rendszeres fogyasztásukra. Tehát bátran merüljünk el a káposztasaláták világában, és fedezzük fel saját kedvenc verzióinkat!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez