Majonézes káposztasaláta

A káposztasaláták számos módon variálhatók, gazdagíthatók, nincs ez másként a majonézes káposztasaláta esetében. Frissességük, egészséges összetevőik és az ízek sokfélesége teszi őket kedvelt választássá minden évszakban. A friss káposzta nyár végétől, ősztől fellelhető a piacok, üzletek polcain. Savanyú káposzta egész évben elérhető. Mindkét változatból zamatos, ízletes saláták készíthetők számos variációban. A majonézes káposztasaláta önmagában is nagyon finom, de remek kiegészítője húsoknak, sajtoknak, halaknak egyaránt.

Egyszerű majonézes káposztasaláta recept

Hozzávalók:

Hozzávalók az öntethez:

  • 10 evőkanál majonéz
  • 10 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz vagy cukor
  • só és bors ízlés szerint

A majonézes káposztasaláta elkészítése lépésről-lépésre:

  1. Vágjuk vékony csíkokra vagy reszeljük le a káposztát, majd sózzuk be és tegyük félre.
  2. Hámozzuk meg és reszeljük le vagy vékonyra szeleteljük fel a sárgarépát.
  3. A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
  4. Az öntethez keverjük össze a majonézt a tejföllel egy nagyobb tálban.
  5. Majd szórjuk meg a cukorral vagy keverjük hozzá a mézet, a fűszereket és a balzsamecetet is.
  6. Dolgozzuk össze.
  7. A káposztából nyomkodjuk ki a levet, keverjük hozzá a sárgarépát és a hagymát.
  8. Majd az egészet forgassuk bele az öntetbe.
  9. Alaposan keverjük el, hogy minden zöldséget érjen a majonézes öntet.
  10. Tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.

TIPP:

Jó étvágyat hozzá!

A káposztasaláta sokszínűsége és egyszerűsége miatt kiváló választás bármilyen étkezés során. Készíthetjük őket klasszikus vagy kreatív módon, és a friss, ropogós ízek mindig örömöt okoznak. Emellett az egészségügyi előnyök is nagyszerű okot szolgáltatnak a rendszeres fogyasztásukra. Tehát bátran merüljünk el a káposztasaláták világában, és fedezzük fel saját kedvenc verzióinkat!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez