Tartalomjegyzék
Az olajos savanyú káposzta egy pillanatok alatt elkészíthető egyszerű saláta akár önmagában, vagy köretként húsok mellé. A savanyú káposzta hatása a szerveztre igazán jótékony, így fogyasztása – főleg az őszi, téli megbetegedéses időszakokban – rendszeresen ajánlott. Ráadásul nemcsak a káposzta, de a savanyú káposzta leve is, így azt semmi esetre se öntsük ki!
Érdemes a savanyú káposzta házilag történő elkészítési módját választani, ugyanis a piacokon kapható legtöbbje sajnos már gyorsérleléssel készült. A savanyú káposzta fogyasztása elsősorban nyersen eredményes, de megfelelő főzéssel az elkészítés során is megőrizhető számos vitamin és ásványi anyag belőle.
Olajos savanyú káposzta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 0,5 dl étolaj
- kristálycukor – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
Olajos savanyú káposztás saláta elkészítése
- A savanyú káposztát hideg vízben kicsit hagyjuk kiázni, majd kinyomkodjuk a víztől.
- Közben a hagymákat megpucoljuk és karikákra vágjuk (vagy tetszés szerinti méretre, formára).
- A karikára vágott hagymát össze keverjük a kinyomkodott káposztával, az olajjal, az ízlés szerinti cukorral, pirospaprikával és sóval.
- 10 percig állni hagyjuk.
Friss kenyérrel, bagettal, vagy akár vékonyan kent zsíros kenyérrel kínáljuk. Fűszerezhetjük pirospaprika mellett/helyett őrölt fűszerköménnyel is. Friss zöldségekkel – uborka, paprika, paradicsom, retek – is nagyon finom. De nagyon jól illik sült húsok, fasírtok, sült kolbászok mellé is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Címlap kép: Olajos káposzta (forrás: https://ketkes.com/reggelire-egy-finom-olajoskaposztanak-nincs-parja)
Vissza a kategória cikkeihez