Paradicsomos savanyú káposzta

Aki a paradicsomot és a savanyú káposztát is szereti annak a paradicsomos savanyú káposzta biztosan elnyeri a tetszését. Ráadásul készíthető önmagában zöldségesen, vagy akár szalonnával, hússal gazdagítva is. Kinek kinek egyéni ízlése alapján variálható.

Paradicsomos savanyú káposzta hússal, szalonnával recept

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 kg sertéscomb
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 ek liszt
  • 2 ek napraforgó olaj
  • babérlevél – ízlés szerint
  • fűszerpaprika – ízlés szerint
  • szemes fekete bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint

Paradicsomos savanyú káposztás főzelék elkészítése

  1. A savanyú káposztát kicsit hideg vízbe tesszük, hogy a savanyúsága kiázzon. Majd kinyomkodjuk a víztől.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
  3. A húst és a szalonnát is felkockázzuk.
  4. Egy sütőben is használható edénybe feltesszük a kinyomkodott káposztát, az össze kockázott hagymát, húst, szalonnát.
  5. Fűszerezzük a babérlevéllel, sóval, borssal és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje.
  6. 1 órán keresztül főzzük.
  7. Majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és ezzel további fél órán keresztül sütjük előmelegített sütőben.
  8. Közben rántást készítünk a lisztből, melyet megpaprikázunk, majd ezt is a káposztás húshoz keverjük és további 30 percig sütjük.

Nagyon finom, laktatós egytálétel, mely különösen jól esik a hidegebb őszi, téli napokon. A hús is változtatható benne, valamint a szalonna mellett/helyett akár tarja kockákat is használhatunk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Címlap kép: Paradicsomos káposzta (forrás: https://eletforma.hu/receptek/paradicsomos-kaposzta-fozelek)

Vissza a kategória cikkeihez