Tartalomjegyzék
Aki a paradicsomot és a savanyú káposztát is szereti annak a paradicsomos savanyú káposzta biztosan elnyeri a tetszését. Ráadásul készíthető önmagában zöldségesen, vagy akár szalonnával, hússal gazdagítva is. Kinek kinek egyéni ízlése alapján variálható.
Paradicsomos savanyú káposzta hússal, szalonnával recept
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscomb
- 30 dkg füstölt szalonna
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé
- 2 ek liszt
- 2 ek napraforgó olaj
- babérlevél – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- szemes fekete bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
Paradicsomos savanyú káposztás főzelék elkészítése
- A savanyú káposztát kicsit hideg vízbe tesszük, hogy a savanyúsága kiázzon. Majd kinyomkodjuk a víztől.
- Közben a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
- A húst és a szalonnát is felkockázzuk.
- Egy sütőben is használható edénybe feltesszük a kinyomkodott káposztát, az össze kockázott hagymát, húst, szalonnát.
- Fűszerezzük a babérlevéllel, sóval, borssal és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje.
- 1 órán keresztül főzzük.
- Majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és ezzel további fél órán keresztül sütjük előmelegített sütőben.
- Közben rántást készítünk a lisztből, melyet megpaprikázunk, majd ezt is a káposztás húshoz keverjük és további 30 percig sütjük.
Nagyon finom, laktatós egytálétel, mely különösen jól esik a hidegebb őszi, téli napokon. A hús is változtatható benne, valamint a szalonna mellett/helyett akár tarja kockákat is használhatunk. Jó étvágyat hozzá!
Paradicsomos káposzta, ahogy én készítem / Anzsy konyhája:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Címlap kép: Paradicsomos káposzta (forrás: https://eletforma.hu/receptek/paradicsomos-kaposzta-fozelek)
Vissza a kategória cikkeihez