Tartalomjegyzék
A párolt savanyú káposzta többféleképpen készíthető nagyon egyszerű és gyors étel, mely húsok, fasírtok, disznótoros ételek kitűnő körete is lehet. Bár önmagában is nagyon finom és fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.
Egyszerű párolt savanyú káposzta recept
Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 kk őrölt fűszerkömény
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 1 kk egész fekete bors
- 3 dl víz
Párolt savanyú káposzta elkészítése:
- A savanyú káposztát egyéni ízlésnek megfelelően érdemes kimosni egy kevés vízben (de persze, aki nagyon savanyúan szereti, ezt elhagyhatja).
- Aztán alaposan ki kell nyomkodni a víztől.
- Egy lábasban fel kell forrósítani az olajat, majd rá kell tenni a káposztát.
- Ezután lehet megszórni az őrölt pirospaprikával, az őrölt köménnyel.
- Majd hozzáadható a babérlevél és a szemes feketebors is.
- Ha minden benne van, fel lehet önteni először körülbelül 2 dl vízzel, és fedő alatt többször kevergetve kell puhára párolni. Ha szükséges további vízzel lehet pótolni, de mindig csak annyit, hogy a káposzta el tudja főni, ne álljon alatta a lé.
Kiváló körete a sertéssülteknek, kacsa combnak, de bármely más húsételnek is. Hagymás tört krumpli mellé pedig nincs is finomabb savanyúság a párolt savanyú káposztánál. Készülhet olaj helyett igazi sertészsírral és hagymát is lehet a káposzta alá tenni, úgy is nagyon finom. De van, ahol chili szószt, vagy chili paprikát kevernek hozzá, úgy csípősebb lesz. Van, aki viszont kevés cukorral karamellizálja. Ahány ház annyiféle ízesítés. Ki-ki megtalálja a számára legfinomabbat, érdemes kísérletezni!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez