Savanyú káposzta fogyaszt

A savanyú káposzta számos jótékony hatása ismert, de vajon a savanyú káposzta fogyaszt is? savanyú káposztáról leginkább a disznótoros finomságok, a füstölt húsok és nem a diéta jut eszünkbe. Pedig a savanyú káposzta megfelelő ételek társítása mellett remekül salaktalanít és tisztítja a beleket. Mivel igen gazdag rostban, ezáltal segít megtisztítani a beleket a lerakódott salakanyagoktól, valamint helyreállítja a bélflórát, ezzel is könnyítve az emésztést és az anyagcserét.

A savanyú káposzta fogyaszt?

Már a népi gyógyászat is ajánlotta – többek között – méregtelenítésre. De a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet és ezzel még a szénhidrátok lebontását is könnyítik.  A savanyú káposzta szénhidrát és kalória tartalma rendkívül alacsony, így bármely fogyókúrás étrendbe könnyedén beilleszthető. De önmagában fogyasztva is hatásos. Ráadásul a benne található vitaminok és az ásványi anyagok közül főleg a magnézium, a vas, a kalcium és a kálium mind elengedhetetlenek a megfelelő zsíranyagcseréhez.

Bátran ki lehet jelenteni, hogy a savanyú káposzta fogyasztása bizony a testsúlyvesztésben is nagy szerepet játszik. Mivel megszabadít a méreganyagoktól, ezen kívül teltségérzettel tölt el és az étvágyat is csökkenti. Ezen kívül pedig még az édesség utáni vágyat is megszünteti.

Savanyú káposzta hatásai

Rendkívül magas a C-vitamint tartalma. Egy csésze apróra vágott savanyú káposzta naponta biztosítja a szükséges C-vitamin mennyiséget. Ezáltal jótékony a náthás, megfázásos betegségek kezelésénél és megelőzésénél is.

A savanyítás során pedig igen hasznos baktériumok keletkeznek, melyek nem csak az emésztésnek, de az immunrendszer egészségére is igen jó hatással vannak. Már önmagában ezért is ajánlott lenne a mindennapi étkezések közé beiktatni. Akár a savanyított káposzta levét fogyasztva is.

Fogyasztása ideális a fogyni vágyók számára a megfelelő súlyvesztés elérése érdekében, de természetesen csak akkor, ha nem a hozzáadott kalóriadús alapanyagokkal társul.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom