Savanyú káposzta hagymával

A savanyú káposzta hagymával egy nagyon egyszerűen elkészíthető, zamatos étel. Remek kiegészítője, körete is lehet grillezett-, sült-, vagy rántott húsoknak, de disznótoros finomságoknak – hurka, kolbász – egyaránt. Fűszerezésének köszönhetően többféle ízvilággal is készíthető, remekül variálható. Ráadásul a savanyú káposzta hatása a szervezet számára igazán jótékony, ezért is érdemes a mindennapi étkezések közé beilleszteni. Annál is inkább, mivel számtalan káposztás étel létezik. Érdemes olyanokkal is kísérletezni, melyek kevésbé ismertek, népszerűek.

Savanyú káposzta hagymával recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2-3 db egész babérlevél
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Savanyú káposzta hagymával elkészítése

  1. A savanyú káposztát hideg vízben kell kis ideig áztatni, majd alaposan kiöblíteni, kinyomkodni a víztől. Érdemes kisebb darabokra is vagdosni.
  2. A hagymát, fokhagymát meg kell pucolni és apró darabokra vágni.
  3. A zsírt fel kell forrósítani és rá kell dobni az apróra vágott hagymát, ezzel kell kicsit pirítani.
  4. Majd a kinyomkodott savanyú káposztát apránként hozzáadjuk, megszórhatjuk a cukorral (de ez el is hagyható).
  5. Alaposan összekeverjük az egészet majd fűszerezzük ízlés szerint és a fokhagymát is hozzáadjuk.
  6. Ha szükséges kicsi vizet aláöntünk, hogy ne égjen le és puhára pároljuk.

A vöröshagyma helyett használhatunk lilahagymát is. Akár melegen, akár hidegen kínálható sült-, grillezett húsok, fasírtok vagy rántott húsok mellé, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez