Tartalomjegyzék
A savanyú káposzta hagymával egy nagyon egyszerűen elkészíthető, zamatos étel. Remek kiegészítője, körete is lehet grillezett-, sült-, vagy rántott húsoknak, de disznótoros finomságoknak – hurka, kolbász – egyaránt. Fűszerezésének köszönhetően többféle ízvilággal is készíthető, remekül variálható. Ráadásul a savanyú káposzta hatása a szervezet számára igazán jótékony, ezért is érdemes a mindennapi étkezések közé beilleszteni. Annál is inkább, mivel számtalan káposztás étel létezik. Érdemes olyanokkal is kísérletezni, melyek kevésbé ismertek, népszerűek.
Savanyú káposzta hagymával recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2-3 db egész babérlevél
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
Savanyú káposzta hagymával elkészítése
- A savanyú káposztát hideg vízben kell kis ideig áztatni, majd alaposan kiöblíteni, kinyomkodni a víztől. Érdemes kisebb darabokra is vagdosni.
- A hagymát, fokhagymát meg kell pucolni és apró darabokra vágni.
- A zsírt fel kell forrósítani és rá kell dobni az apróra vágott hagymát, ezzel kell kicsit pirítani.
- Majd a kinyomkodott savanyú káposztát apránként hozzáadjuk, megszórhatjuk a cukorral (de ez el is hagyható).
- Alaposan összekeverjük az egészet majd fűszerezzük ízlés szerint és a fokhagymát is hozzáadjuk.
- Ha szükséges kicsi vizet aláöntünk, hogy ne égjen le és puhára pároljuk.
A vöröshagyma helyett használhatunk lilahagymát is. Akár melegen, akár hidegen kínálható sült-, grillezett húsok, fasírtok vagy rántott húsok mellé, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez