Savanyú káposztaleves

A savanyú káposztaleves egy nagyon egyszerűen, ugyanakkor számtalan variációban elkészíthető finom leves. Főleg őszi, téli hideg napokon esik különösen jól, de bármikor elkészíthető. A legegyszerűbb – minden mentes – húsmentes, kolbászmentes, bab és lencse nélküli káposztalevesek a fogyókúrás étrendek kiegészítőiként is ismertek, de létezik káposztaleves diéta is.

Savanyú káposztaleves recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • kevés liszt
  • kevés olaj
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1 db babérlevél
  • fél szál kolbász (csemege vagy csípős ízlés szerint)
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A hagymát össze kell kockázni és kevés olajon megdinsztelni.
  2. Majd a tűzről le kell venni, hogy a pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük.
  3. Azután bele lehet tenni a savanyú káposztát és fel kell engedni vízzel.
  4. Fűszerezhetjük a sóval, borssal, babérlevéllel és mehet bele a karikákra, vagy nagyobb darabokra vágott kolbász is.
  5. Ha a káposzta megpuhult, megfőtt, bele kell keverni a liszttel elkevert tejfölt is.
  6. Még egyet kell rajta rottyantani és már készen is van.

Savanyú káposztás leves virslivel

Savanyú káposztaleves virslivel is készülhet, ebben az esetben az előző receptnél írt kolbász helyett virsli darabokat, vagy karikákat kell a levesbe tenni és azzal megfőzni. De a savanyú káposztaleves készülhet egyszerűen diétásan, hús nélkül is.

https://lovelyveg.hu/igy-mukodik-a-kaposztaleves-dieta/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom