Tartalomjegyzék
A savanyú káposztás csirkemell akár önmagában, akár újkrumplival, tört hagymás burgonyával, de rizzsel is kitűnő étel. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul a savanyú káposzta rendkívül egészséges is. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek megfelelő párolás mellett nagyrészt megőrizhetők. A savanyú káposzta házilag is elkészíthető nem csak a piacok standjain érjük el, ráadásul a hagyományos módszerrel érlelve sokkal egészségesebb is.
Savanyú káposztás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 90 dkg csirkemell filé vagy filézett csirke felsőcomb
- 1 kg savanyú káposzta
- 10 dkg sonka
- 10 dkg mozzarella
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint (elhagyható)
- babérlevél, vagy őrölt babér – ízlés szerint (elhagyható)
Savanyú káposztás csirkemell elkészítése
- Először a savanyú káposztát hideg vízbe kell kicsit áztatni, majd jól kinyomkodni a víztől.
- Majd a sonkát kell felkockázni.
- Kevés zsiradékon meg kell kicsit pirítani és hozzá kell adni a kinyomkodott savanyú káposztát.
- Fűszerezzük kicsit sóval, borssal, őrölt köménnyel, esetleg fűszerpaprikával és jól keverjük össze. Esetleg babérlevelet is rakhatunk közé.
- A csirkemell filéket (vagy csirkecomb filéket) hosszában félbe kell vágni és sózni, borsozni kell őket.
- Egy nagyobb, magasabb falú hőállótálba kell rakni a zsíron megfuttatott sonkás káposztát.
- Ráterítjük a fűszeres csirkemell szeleteket és alufóliával lefedjük.
- 180 fokos sütőben egy órát sütjük lefedve.
- Aztán levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg aranybarna, ropogós nem lesz.
Kínálhatjuk önmagában, úgy is kitűnő egytálétel, de krumplival, rizzsel is akár. Bár az újburgonya, hagymás tört krumpli illik hozzá leginkább. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Címlap kép: Csirkemell káposztával (forrás: https://legyunkeszsegesek.blogspot.com/2013/09/savanyu-kaposzta-csirkemellel.html?m=0)
Vissza a kategória cikkeihez