Savanyú káposztás egytál

A savanyú káposztás egytál ételek rendkívül népszerűek. Ezek számos módon variálhatóak, gazdagíthatók és egyszerűen, könnyedén elkészíthetőek. Ráadásul a savanyú káposzta rendkívül egészséges is. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek megfelelő párolás mellett nagyrészt megőrizhetők. A savanyú káposzta házilag is elkészíthető nem csak a piacok standjain érjük el, ráadásul a hagyományos módszerrel érlelve sokkal egészségesebb is.

Savanyú káposztás egytál recept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 6 szelet karaj
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 4-5 db kisebb füstölt kolbász
  • 20 dkg füstölt tarja – darabolva
  • 10 dkg szalonna – darabolva
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 4 dl víz
  • 2 db babérlevél
  • negyed teáskanál őrölt köménymag
  • só – ízlés szerint
  • 10 szem egész bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

Savanyú káposztás egytál étel elkészítése lépésről-lépésre:

  1. Először a savanyú káposztát hideg vízbe kell kicsit áztatni, majd jól kinyomkodni a víztől.
  2. Majd a füstölt tarját és a szalonnát is kell felkockázni.
  3. A vörös- és fokhagymát meg kell pucolni. A vöröshagymát felezzük el és vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát nyomjuk össze fokhagymanyomón.
  4. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  5. Majd egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel a zsírt, és pároljuk üvegesre benne a vöröshagymát.
  6. Majd adjuk hozzá a fokhagymát is.
  7. Szórjuk meg a pirospaprikával és forgassuk hozzá a kinyomkodott káposztát is.
  8. Fűszerezzük az egész borssal, köménnyel, babérlevéllel.
  9. Majd borítsuk egy nagyobb tepsibe, oszlassuk el benne egyenletesen.
  10. Öntsük fel a vízzel, tegyük bele a hússzeleteket, a kolbászt, szalonnát, füstölt tarját is.
  11. Fedjük le, majd tegyük a sütőbe 2 óra hosszára.
  12. Ha elkészült, a húsokat szedjük ki.
  13. A tejfölt keverjük ki fél dl szafttal és keverjük a káposztához.
  14. A hússzeletekkel együtt tálaljuk.

Kínálhatjuk önmagában, de frissen sütött kenyérrel vagy bagettal az igazi! Jó étvágyat hozzá!

Így készül a tökéletes székelykáposzta:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom