Savanyú káposztás nokedli

A savanyú káposztás nokedli készülhet önmagában – káposzta, nokedli – de gazdagítható szalonnával, akár kolbásszal is. Így egy nagyon kalóriadús, laktató étel lesz belőle, mely semmi esetre sem illeszthető be fogyókúrás étrendbe. Azonban hideg őszi, téli napokon nagyon jól tud esni. Kár lenne kihagyni! A savanyú káposzta házilag is elkészíthető, de a piacokon is nagyon jókat lehet már kapni, főleg ha vecsési savanyú káposzta, amit veszünk!

Savanyú káposztás nokedli recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg liszt
  • 60 dkg főtt füstölt császárszalonna
  • 3 db tojás
  • 2 dl étolaj
  • 2 dl víz
  • só – ízlés szerint
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • őrölt köménymag – ízlés szerint

Savanyú káposztás nokedli elkészítése

  1. Először a savanyú káposztát hideg vízbe kell kicsit áztatni, majd jól kinyomkodni a víztől.
  2. Közben a császárszalonnát össze kell kockázni, majd kevés olajon egy nagyobb serpenyőben zsírjára kell sütni.
  3. A savanyú káposztát kicsit össze kell vagdosni, hogy ne legyen olyan hosszú szálas és a szalonnára kell tenni.
  4. Meg kell fűszerezni és együtt párolni, sütni még egy kicsit.
  5. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzátesszük a tojásokat, a sót, a vizet és alaposan összekeverjük. Mindegy, ha nem lesz sima.
  6. Egy nagy fazékba vizet forralunk, kicsit megsózzuk, és beleszaggatjuk a nokedli tésztát.
  7. Körülbelül 5 perc főzés szükséges neki.
  8. Ha elkészült leszűrjük.
  9. A szalonnás káposztára kell szedni a nokedlit és alaposan összekeverni.

Forrón tálaljuk. Kínálhatunk hozzá tejfölt, akár fokhagymával ízesítettet is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Címlap kép: Káposztás nokedli (forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/9979854-nokedli-csaszarszalonnaval-es-savanyu-kaposztaval)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom