Tartalomjegyzék
A savanyú káposztás palacsinta nem tartozik a hagyományosan megszokott ízvilágú palacsinták közé, de érdemes kipróbálni! Főleg a megszokott ízeket kerülőknek, mert teljesen új ízvilágot hoz! Ráadásul az elkészítése sem túl bonyolult, és akár előételnek, akár egy leves mellé kitűnő választás lehet.
Savanyú káposztás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 2 db egész tojás
- 1,5 dl tej
- 1 – 1,5 dl ásványvíz
- 1 mk só
- 0,5 tk olívaolaj
A töltelékhez:
- 20 dkg savanyú káposzta
- 17,5 dkg tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- köménymag – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A káposztás palacsinták elkészítése:
- A tojásokat a sóval felverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet és felváltva a tejet.
- Alaposan összekeverjük, hogy csomómentes tésztát kapjunk (akár robotgéppel is lehet).
- Az ásványvizet fokozatosan adjuk hozzá, míg elég híg nem lesz.
- A végén adjuk hozzá az olívaolajat is.
- A tésztát hagyjuk pihenni kicsit (kb. fél órát), addig a töltelék hozzávalóit el is tudjuk készíteni.
- A savanyú káposztát kicsit kimossuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a káposztát is.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Ha a tészta időközben besűrűsödött, még lehet hozzá további ásványvizet önteni.
- Aztán elkezdjük sütni a palacsintát. A serpenyőbe öntött tésztára mielőtt megszilárdulna rá kell szórni egy fél maréknyi káposztát, és ezzel sütni. A másik oldalán nem kell sokáig sütni, nehogy megégjen a káposzta.
- A fokhagymát megpucoljuk, összenyomjuk és belekeverjük a tejfölbe.
- Ezzel a fokhagymás tejföllel kell megkenni a palacsinták belsejét és már fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá! Aki kipróbálja biztosan nem fog csalódni!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez