Savanyú káposztás palacsinta

A savanyú káposztás palacsinta nem tartozik a hagyományosan megszokott ízvilágú palacsinták közé, de érdemes kipróbálni! Főleg a megszokott ízeket kerülőknek, mert teljesen új ízvilágot hoz! Ráadásul az elkészítése sem túl bonyolult, és akár előételnek, akár egy leves mellé kitűnő választás lehet.

Savanyú káposztás palacsinta recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 – 1,5 dl ásványvíz
  • 1 mk só
  • 0,5 tk olívaolaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 17,5 dkg tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Savanyú káposztás palacsinták elkészítése:

  1. A tojásokat a sóval felverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet és felváltva a tejet.
  2. Alaposan összekeverjük, hogy csomómentes tésztát kapjunk (akár robotgéppel is lehet).
  3. Az ásványvizet fokozatosan adjuk hozzá, míg elég híg nem lesz.
  4. A végén adjuk hozzá az olívaolajat is.
  5. A tésztát hagyjuk pihenni kicsit (kb. fél órát), addig a töltelék hozzávalóit el is tudjuk készíteni.
  6. A savanyú káposztát kicsit kimossuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk.
  7. Egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a káposztát is.
  8. Sózzuk, borsozzuk.
  9. Ha a tészta időközben besűrűsödött, még lehet hozzá további ásványvizet önteni.
  10. Aztán elkezdjük sütni a palacsintát. A serpenyőbe öntött tésztára mielőtt megszilárdulna rá kell szórni egy fél maréknyi káposztát, és ezzel sütni. A másik oldalán nem kell sokáig sütni, nehogy megégjen a káposzta.
  11. A fokhagymát megpucoljuk, összenyomjuk és belekeverjük a tejfölbe.
  12. Ezzel a fokhagymás tejföllel kell megkenni a palacsinták belsejét és már fogyasztható is.

Jó étvágyat hozzá! Aki kipróbálja biztosan nem fog csalódni!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez