Savanyú káposztás pörkölt

A savanyú káposztás pörkölt a hagyományos pörkölt megbolondítása a káposztával, melytől igazán különleges ízvilága lesz. Érdemes kipróbálni, főleg, ha új ízekre vágyunk! Készíthető fejes káposztából is és bármilyen hús – de leginkább csülök, vagy disznó részei – megfelelő hozzá.

Savanyú káposztás pörkölt recept

Hozzávalók:

A savanyú káposztával ízesített pörkölt elkészítése

  1. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk, a vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát is összezúzzuk.
  2. A savanyú káposztát hideg vízben kicsit kiáztatjuk, majd kinyomkodjuk a víztől és a hosszú szálakat szintén apróbbra vagdossuk.
  3. A húst alaposan megmossuk, majd tetszés szerinti kockákra vágjuk.
  4. Egy magasabb falú edénybe olajat öntünk, amin a vöröshagymát kicsit megpirítjuk.
  5. Ráborítjuk a kockázott paradicsomot és a paprikát és fedő alatt pároljuk tovább.
  6. Lehúzzuk a tűzről majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a felkockázott húst is és sózzuk, borsozzuk és a fokhagymát is hozzákeverjük.
  8. Majd a kinyomkodott savanyú káposztával lefedjük és kicsi sóval, köménymaggal megszórjuk.
  9. Aki csípősen jobban szereti karikázhat a tetejére erős paprikát.
  10. Lefedve másfél óráig hagyjuk közepes lángon főni, párolódni, kevergetés nélkül.
  11. Néhányszor érdemes a főzés idő alatt megrázogatni.

Ropogós, friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Vissza a kategória cikkeihez