Tartalomjegyzék
A savanyú káposztás pörkölt a hagyományos pörkölt megbolondítása a káposztával, melytől igazán különleges ízvilága lesz. Érdemes kipróbálni, főleg, ha új ízekre vágyunk! Készíthető fejes káposztából is és bármilyen hús – de leginkább csülök, vagy disznó részei – megfelelő hozzá.
Savanyú káposztás pörkölt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg szűzpecsenye
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (lehet erős paprika is)
- 1 db paradicsom
- 2 dl húsleves lé
- étolaj
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- frissen őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
A savanyú káposztával ízesített pörkölt elkészítése
- A paprikát, paradicsomot felkockázzuk, a vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát is összezúzzuk.
- A savanyú káposztát hideg vízben kicsit kiáztatjuk, majd kinyomkodjuk a víztől és a hosszú szálakat szintén apróbbra vagdossuk.
- A húst alaposan megmossuk, majd tetszés szerinti kockákra vágjuk.
- Egy magasabb falú edénybe olajat öntünk, amin a vöröshagymát kicsit megpirítjuk.
- Ráborítjuk a kockázott paradicsomot és a paprikát és fedő alatt pároljuk tovább.
- Lehúzzuk a tűzről majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát elkeverjük.
- Hozzáadjuk a felkockázott húst is és sózzuk, borsozzuk és a fokhagymát is hozzákeverjük.
- Majd a kinyomkodott savanyú káposztával lefedjük és kicsi sóval, köménymaggal megszórjuk.
- Aki csípősen jobban szereti karikázhat a tetejére erős paprikát.
- Lefedve másfél óráig hagyjuk közepes lángon főni, párolódni, kevergetés nélkül.
- Néhányszor érdemes a főzés idő alatt megrázogatni.
Ropogós, friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Káposztás Csülök:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Vissza a kategória cikkeihez