Tartalomjegyzék
A savanyú káposztás sztrapacska egy rendkívül laktató – és nem diétás – egytálétel. Na de nem is azért szeretjük, mert diétás! Főleg őszi-téli hideg napokon esik jól, de bármikor elkészíthető.
Savanyú káposztás sztrapacska recept
Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes fej hagyma
- 1 kg burgonya
- 2 db egész tojás
- 1 dl étolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál só – vagy ízlés szerint
Káposztás sztrapacska elkészítése:
- A savanyú káposztát először kevés hideg vízbe be kell áztatni, majd jó alaposan kinyomkodni a víztől. Érdemes apróbb darabokra is vagdosni.
- A krumplit meg kell hámozni, megmosni, majd apró lyukú reszelőn lereszelni.
- A reszelt krumplihoz adjuk a sót, a felvert tojásokat és a lisztet. Alaposan elkeverjük.
- A szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a zsírját. A pörcöt félretesszük.
- A zsíron megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát is. Puhára pároljuk.
- Közben egy lábosban vizet forralunk.
- Amikor a víz felforrt, a sztrapacskát összekeverjük. Ha túl híg a massza még adható hozzá liszt. Sűrű nokedli tészta állagúnak kell lennie.
- Ha forr a víz a tésztát beleszaggatjuk és kifőzzük.
- A kifőtt tésztát szűrő alatt hideg vízben érdemes átöblíteni.
- Egy tálba szedjük és meglocsoljuk a szalonna zsírjával, majd hozzákeverjük a párolt káposztát is.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Melegen tálaljuk. Kínálhatjuk hozzá a kisült pörcöt, de akár tejfölt is. Jó étvágyat!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Címlap kép: Káposztás sztrapacska (forrás: https://www.izorzok.hu/savanyu-kaposztas-sztrapacska)
Vissza a kategória cikkeihez