Tartalomjegyzék
A savanyú káposztás tészta többféle variációban is készülhet és bármelyiket próbáljuk is mind nagyon finom. A gyakorlottabbak a tésztát is meggyúrják maguk, a többiek készen vett tésztával készítik. Ez a recept kész tésztás. A savanyú káposzta házilag szintén elkészíthető, de a piacokon meg is vásárolható. Érdemes keresni a vecsési savanyú káposztát, de bármely savanyított káposzta jól elkészítve nagyon egészséges, mely a szervezet számára is jótékonyan hat a levével együtt.
Savanyú káposztás tészta recept – bolti tésztával
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- ½ kg kockatészta
- kevés olaj vagy zsír
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- csipet cukor
Savanyú káposztás cvekedli elkészítése:
- Először a savanyú káposztát hideg vízben ki kell kicsit áztatni, majd kinyomkodni.
- A káposztát kisebb darabokra kell vágni.
- Kevés olajon vagy zsíron a kinyomkodott káposztát meg kell párolni úgy, hogy fűszerezzük a kevés sóval, borssal és karamellizáljuk a cukorral.
- A tésztát a szokásos módon kifőzzük.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a párolt káposztával és ha még szükséges utólag ízesítjük.
Melegen tálaljuk akár önmagában, akár húsok mellé köretként is. Nagyon laktató étel, melyet húsos szalonnával, baconnal, tarja kockákkal is tovább lehet gazdagítani. Van, aki a káposztás tésztát kizárólag édesen – cukorral – fogyasztja. Ahány ház, annyi szokás. Érdemes mindenkinek kitapasztalni, hogy mi a számára legkedvezőbb ízvilágú és úgy készíteni. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta
Címlap kép: Káposztás cvekedli (forrás: https://kronikaonline.ro/szines/kerek-a-kaposztaa)
Vissza a kategória cikkeihez