Tartalomjegyzék
A sült savanyú káposzta nagyon sok variációban készíthető és nagyon gyorsan, különösebb előkészületek nélkül, hamar megvan. Nagyjából csak a tepsibe kell összerakni a kívánt hozzávalókat a sütő pedig teszi a dolgát. A savanyú káposzta házilag is elkészíthető hozzá, de a piacokon is kapható már sok helyen jóféle. Ha vásároljuk, érdemes a vecsési savanyú káposztát is keresni.
Egyszerű sült savanyú káposzta recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 3-4 szelet szalonna
- 20 dkg kolbász
- 1-2 evőkanál olaj vagy sertészsír
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- köménymag – ízlés szerint
A savanyú, sült káposzta elkészítésének lépései:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
- Először a káposztát kicsit hideg vízbe kell áztatni, aztán kinyomkodni a levét.
- Egy tepsi alját ki kell zsírozni vagy olajozni.
- Az alján egyenletesen el kell helyezni először a levétől kinyomkodott savanyú káposztát.
- Érdemes kicsit a káposztát megfűszerezni.
- Aztán rá kell helyezni a káposztára a kolbászt és a szalonna szeleteket.
- Az előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
- Akkor átforgatjuk, hogy a másik oldala is készre süljön.
Friss bagettal, kenyérrel, mustárral tálalható, de sült húsok mellé is adható köretként. Bármely húst – tarját, csirkét, akár még hozzá is süthetünk. A húsokat lehet egyszerűen fűszerezve a salátaágyra fektetni, de ha van egy kis időnk, érdemes előtte megpácolni (mustárral, fokhagymával akár). Rendkívül ízletes egytálétel készíthető belőle tényleg nagyon hamar. Jó étvágyat hozzá!
https://www.nosalty.hu/alapanyag/savanyu-kaposzta
Címlap kép: Sült, rakott káposzta (forrás: http://www.alajuli.hu/2016/05/rakott-savanyu-kaposzta.html)
Vissza a kategória cikkeihez