Sült savanyú káposzta

A sült savanyú káposzta nagyon sok variációban készíthető és nagyon gyorsan, különösebb előkészületek nélkül, hamar megvan. Nagyjából csak a tepsibe kell összerakni a kívánt hozzávalókat a sütő pedig teszi a dolgát. A savanyú káposzta házilag is elkészíthető hozzá, de a piacokon is kapható már sok helyen jóféle. Ha vásároljuk, érdemes a vecsési savanyú káposztát is keresni.

Egyszerű sült savanyú káposzta recept

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 3-4 szelet szalonna
  • 20 dkg kolbász
  • 1-2 evőkanál olaj vagy sertészsír
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • köménymag – ízlés szerint

A savanyú, sült káposzta elkészítésének lépései:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
  2. Először a káposztát kicsit hideg vízbe kell áztatni, aztán kinyomkodni a levét.
  3. Egy tepsi alját ki kell zsírozni vagy olajozni.
  4. Az alján egyenletesen el kell helyezni először a levétől kinyomkodott savanyú káposztát.
  5. Érdemes kicsit a káposztát megfűszerezni.
  6. Aztán rá kell helyezni a káposztára a kolbászt és a szalonna szeleteket.
  7. Az előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  8. Akkor átforgatjuk, hogy a másik oldala is készre süljön.

Friss bagettal, kenyérrel, mustárral tálalható, de sült húsok mellé is adható köretként. Bármely húst – tarját, csirkét, akár még hozzá is süthetünk. A húsokat lehet egyszerűen fűszerezve a salátaágyra fektetni, de ha van egy kis időnk, érdemes előtte megpácolni (mustárral, fokhagymával akár). Rendkívül ízletes egytálétel készíthető belőle tényleg nagyon hamar. Jó étvágyat hozzá!

https://www.nosalty.hu/alapanyag/savanyu-kaposzta

Címlap kép: Sült, rakott káposzta (forrás: http://www.alajuli.hu/2016/05/rakott-savanyu-kaposzta.html)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom