Tartalomjegyzék
A tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon készítve egy igazán könnyen elkészíthető, nagyon ízletes, laktató étel, mely ősszel-télen a savanyú káposzta szezonjában kerül inkább előtérbe. De természetesen bármikor elkészíthető. A savanyú káposzta házilag is elkészíthető, de a piacok standjain is elérhető, érdemes a vecsési savanyú káposztát keresni, bár nagyon ízletes káposztákat savanyítanak már sok helyen.
Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított, friss kakukkfű
- 1 ek fűszerpaprika
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerkömény – ízlés szerint
Tarja savanyú káposzta ágyon -elkészítése:
- A tarja szeleteket sózni, borsozni kell (esetleg kakukkfűvel is meg lehet hinteni)
- A savanyú káposztát hideg vízben érdemes kicsit kiáztatni, majd kinyomkodni.
- Egy közepes méretű tepsit vékonyan ki kell zsírozni.
- A káposztát el kell oszlatni a tepsi alján, megszórni a fűszerköménnyel, majd a felszeletelt hagymát és az összezúzott fokhagymát is rá kell szórni.
- Erre lehet a fűszerezett hús szeleteket ráfektetni, majd alufóliával lefedni.
- Kb. 160 fokos sütőben kell először lefedve legalább 1 órán át sütni, majd a fóliát levéve további fél órán át sütni még 200 fokon.
Számos fűszerezéssel készíthető. A tarja szeletekre lehet fektetni szalonna szeleteket is, hogy ne száradjon ki, de a húst különböző pácokban is meg lehet előzőleg puhítani. Például sörrel, dijoni mustárral. Ebben az esetben a sörhöz kell keverni 1 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, a mustárt, sót, fűszerpaprikát, kakukkfüvet ízlés szerint. Ezzel a páccal kell bekenni a hús szeleteket, és hűtőben hagyni egy éjszakára.
A káposztát is lehet nyersen fektetni a tepsibe, de akár hagymán megfuttatni kevés őrölt paprikával, borssal, fűszerköménnyel (ez lehet egész vagy akár őrölt) ízesítve is.
Csülök és karaj káposzta ágyon – BF:
https://cookpad.com/hu/kereses/k%C3%A1poszt%C3%A1s%20tarja
Vissza a kategória cikkeihez