Tarja savanyú káposzta ágyon

A tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon készítve egy igazán könnyen elkészíthető, nagyon ízletes, laktató étel, mely ősszel-télen a savanyú káposzta szezonjában kerül inkább előtérbe. De természetesen bármikor elkészíthető. A savanyú káposzta házilag is elkészíthető, de a piacok standjain is elérhető, érdemes a vecsési savanyú káposztát keresni, bár nagyon ízletes káposztákat savanyítanak már sok helyen.

Tepsiben sült tarja savanyú káposzta ágyon

Hozzávalók:

Tarja savanyú káposzta ágyon -elkészítése:

  1. A tarja szeleteket sózni, borsozni kell (esetleg kakukkfűvel is meg lehet hinteni)
  2. A savanyú káposztát hideg vízben érdemes kicsit kiáztatni, majd kinyomkodni.
  3. Egy közepes méretű tepsit vékonyan ki kell zsírozni.
  4. A káposztát el kell oszlatni a tepsi alján, megszórni a fűszerköménnyel, majd a felszeletelt hagymát és az összezúzott fokhagymát is rá kell szórni.
  5. Erre lehet a fűszerezett hús szeleteket ráfektetni, majd alufóliával lefedni.
  6. Kb. 160 fokos sütőben kell először lefedve legalább 1 órán át sütni, majd a fóliát levéve további fél órán át sütni még 200 fokon.

Számos fűszerezéssel készíthető. A tarja szeletekre lehet fektetni szalonna szeleteket is, hogy ne száradjon ki, de a húst különböző pácokban is meg lehet előzőleg puhítani. Például sörrel, dijoni mustárral. Ebben az esetben a sörhöz kell keverni 1 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, a mustárt, sót, fűszerpaprikát, kakukkfüvet ízlés szerint. Ezzel a páccal kell bekenni a hús szeleteket, és hűtőben hagyni egy éjszakára.

A káposztát is lehet nyersen fektetni a tepsibe, de akár hagymán megfuttatni kevés őrölt paprikával, borssal, fűszerköménnyel (ez lehet egész vagy akár őrölt) ízesítve is.

Csülök és karaj káposzta ágyon – BF:

https://cookpad.com/hu/kereses/k%C3%A1poszt%C3%A1s%20tarja

Vissza a kategória cikkeihez