Tejfölös savanyú káposzta

A tejfölös savanyú káposzta jó alternatívája lehet bármelyik főzeléknek, ha valami egészen másra, változatosra vágynánk. Elkészíthető nagyon egyszerűen csak káposztával, de kerülhet bele füstölt szalonna is. Sült húsokkal, fasírttal, kolbásszal, virslivel, vagy bármely főzelék feltéttel nagyon finom. Érdemes kipróbálni! Ráadásul nagyon gyorsan megvan.

Egyszerű tejfölös savanyú káposzta recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1-2 kanál liszt
  • tejföl
  • fűszerpaprika – ízlés szerint
  • őrölt köménymag – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Tejfölös savanyú káposzta elkészítése:

  1. A savanyú káposztát hideg vízben kicsit beáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. Apróbb darabokra vagdossuk a hosszú szálakat.
  3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
  4. A szalonnát szintén felkockázzuk.
  5. A szalonnát egy serpenyőben 1 evőkanálnyi olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát.
  6. Összeforgatva együtt pirítjuk tovább.
  7. Apránként hozzáadagoljuk a kinyomkodott savanyú káposztát is.
  8. Sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk ízlés szerint.
  9. Felöntjük vízzel, vagy ha van füstölt hús levével úgy, hogy éppen csak ellepje a káposztát.
  10. Fedő alatt puhára pároljuk.
  11. Addig elkészítjük a rántást.
  12. Az olajon megforgatjuk a lisztet, majd a tűzről levéve belekeverjük az őrölt piros paprikát ízlés szerinti mennyiségben.
  13. A tűzről levett kissé visszahűlt káposztát berántjuk vele, majd még visszatesszük a tűzre egy forralásig.
  14. Ha elkészült tejfölt kevés tejfölt is keverünk hozzá.

Aki szereti készítheti kaprosan is, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Savany%C3%BA_k%C3%A1poszta

Címlap kép: Savanyú káposzta tejföllel (forrás: https://www.nosalty.hu/recept/sonkas-tejfolos-kaposztasalata)

Vissza a kategória cikkeihez